Brattbäcken berättar!

Sent en kväll i slutet av maj 1981 kom Brattbäcken in i mitt liv! Kvinnan i mitt liv hade fört mig till denna plats långt från Stockholm! Förvånad över att det var ljust trots att klockan hade passerat midnatt blev upplevelsen av Tåsjödalen närmast religiös! Ingen asfalt, inga T-baneskyltar, inga trafikljud bara suset från bilen genom sommarnatten! Magiskt!

En yngling från Stockholm på sitt livs längsta bilresa var i okända trakter!

Bilen gled ned i kvällssolen utmed Bloms backe genom ett vilande Kyrktåsjö. Vidare genom sommarnatten genom Viken. In genom Brattbäcken mot slutmålet, min underbara frus hemgård. En svärfar mötte talandes tåsjömål, lät utomjordiskt. Jag förstod ingenting, och han fattade inte ett ord av vad jag svarade på Stockholmska! Under åren som passerat har jag lärt mig en hel del Tåsjömål! Kära frun tolkade i början!

Jag har under åren jag vistats här, bara mött fantastiska människor!

Men, Brattbäcken slog an en ton i min själ! Nu 35 år senare är Tåsjödalen med Brattbäcken i synnerhet en bygd som vilar varmt i mitt hjärta!

En bygd med många minnen som riskerar att tona ut i förgången tid.

Jag tänkte betala tillbaka till denna underbara plats och dokumentera samtal med Brattbäckarna som funnits här en längre tid. Samtal om tider som fanns och försvunnit. Minnen viktiga att bevara för de som kommer efter oss. Den här tanken har funnits en längre tid och jag tänkte i kraft av tid, förverkliga den.

Min tanke är att på hemsidan lägga upp en flik under namnet Brattbäcken berättar!

En dokumentation av samtalen och en bild på den jag pratar med!

Vad tycker du?

Är det värt besväret?

Skriv gärna ned dina tankar i gästboken och lämna gärna tips om människor som vi vill bevara minnen av!